Pepparkaksformar modell dinosaurier


Till och med julgodiset kan göras dinosaureigt (böjning av ordet påhittad av undertecknad). Fick en julklapp av min gamla konfirmandledare (vilket också fick mig att inse att det är tio år sen jag konfirmerades… Jösses) i form av två pepparkaksformar.

Tydligen funna i Wien av alla ställen på planeten, men det är ändå två rätt intressanta formar.

Theropoden ser ut som en klassisk siluett av Tyrannosaurus, vilket det säkert mycket väl kan vara. Formen ser dock lite lattjo ut, så möjligheten att det är en Iguanodon eller liknande knubbig växtätare på två ben modellerad efter gamla skolans dinosauriekunskap är inte omöjlig (gamla skolan, det vill säga när det var mer upprättgående reptiler av dinosaurierna än dagens bild av lite mer välbalanserade fågelliknande saker).

Suropoden är ännu roligare. Troligen är det mer lite kreativt uttryck från skaparens sida att sätta taggar på ryggen, eller bara allmän okunskap.
Men långhalsade dinosaurier med ryggornament är ju annars ett ganska nytt fynd. Minns jag inte helt tokigt så har det ju hittats varianter med såväl ryggplåtar modell Stegosaurus som segel/puckel modell Spinosaurus och någon slags tuppkam av benpipor över ryggen.

Jag väljer helt enkelt att tolka det som att konstruktören av pepparkaksformen är väluppdaterad, för det är mycket roligare att se på det här lite lätt naivt än att bara vara grinig och säga att det är fel.

20111221-101001.jpg