Brädspelet Dino-X


20120131-063703.jpg

Skojig pryl som hittades i en av få kvarvarande leksaksaffärer som inte heter BR, toys r us (som visserligen har samma ägare) och Lekiafalangen. Minns inte vad affären hette, men den låg i Eskilstuna i vilket fall.

Spelet i sig är ett frågesportspel baserat på en DVD-skiva. Svara rätt på frågor och bygg ihop ditt dinosaurieskelett bit för bit (minns inte riktigt vad korten på bilden nedan hade för funktion.

20120131-063809.jpg

Medan tanken är så god som någon ska väl detsamma inte sägas om genomförandet. Ett av skeletten innehöll fler bitar än de övriga (om någon vill få det svårare?) och frågorna verkade vara översatta med Google Translate samtidigt som de gick från simplast möjliga i kunskapsnivå till något som är alldeles för avancerat för att målgruppen (runt åtta-tio) ska hänga med. Någon avgränsning på lätta eller svåra frågor fanns inte heller dumt nog.

Spelet köptes i och för sig på rea, så det har nog gått ur produktion. Men bortsett det fia med knuff-liknande ’Tyrannosaurus på jakt’, har det gjorts något bra dino-spel egentligen?

20120131-063855.jpg