Pepparkaksformar dino, del 2


Det är inte bara gamla konfirmandledare som ger mig dinosaurieformar, kusiner också. Mig veterligen hittades inte dessa i Wien, men det spelar mindre roll.

Tvåbeningen i fråga kan jag inte påstå att jag känner igen, utan det ser mer ut som någon tagning på Godzilla. Å andra sidan fanns det ju en hel del lirare med ornament på ryggen, så jag ska nog vara tyst helt enkelt. God pepparkaka var det i alla fall.

Ceratopsen i fråga är en lite annan historia. I profil är det ett horn för lite för att vara Triceratops/Torosaurus med släktingar, på samma sätt känns Styracosaurus som att spikmattan med horn runt kammen borde ha synts i profil.
Givetvis kan det vara precis vad tusan som helst i ceratopsfamiljen som begåvats med ett horn och nackkam, men profilbilden Wikipedia har på Monoclonius känns som att den passar in ganska bra. Så i naivitetens namn bestämmer jag att det är just en sådan.

20111225-123035.jpg