Fredagsfilmen: Mammoth (Outbreak) (2006)


Mammoth

Inte en dinosaurie, men det är fredagsfilm så vi behöver inte vara så noggranna känner jag. Även denna skrevs ursprungligen på Filmforum.

Storyn har nämligen med att mammuten grävts fram ur något isflak någonstans, men att den under sin tid på museet beblandar sig med något lattjo virus från ett rymdskepp som kraschade i närheten. Resultatet är en zombiemammut skapad av utomjordiska krafter.

Vad som hindrade filmskaparna från att bara låta en arg voodootant zombiefiera mammuten vet jag inte. Men vi lär oss i alla fall att zombiefierade mammutar har mycket gemensamt med ninjor, eftersom de utan ett ljud kan smyga sig nära inpå sina offer innan det ska börja brölas och ha sig.

Den här filmen är så fantastisk att den inte ens har en trailer, utan det enda jag kunde hitta är ett 15 minuter lång, spanskdubbat klipp. Spola till typ 12 minuter för att titta på skitförbannad zombiemammut.

via Djurskräck #3 – Mammoth/Outbreak – Filmforum.se.