Fredagsfilmen: Tyrannosaurus Azteca (Aztec Rex) (2007))


Aztec Rex

Även denna plockad från min tid på Filmforum och djurskräckbloggen jag hade där. Här handlar det dock om dinosaurier korsat med kolonisatörer.

Om du hade inga pengar alls att göra film för, där din ljudeffektbugdet redan slösats bort på en sampling av Barneys signaturrapande från Simpsons… skulle du då vilja göra en djurskräckis med en Tyrannosaurus eller en rulle om kulturkrocken mellan spanjorer och indianer under 1500-talet? Är du riktigt cool blandar du ihop de båda i en film och låter Barneys rapar utgöra vrålet till rexen.

Det är ungefär vad Aztek Rex, eller Tyrannosaurus Azteka, går ut på. Cortez och de andra spanjorerna utelämnade nämligen att indianerna tillbad en fantastiskt hungrig Tyrannosaurus i sina historieböcker.

via Djurskräck #4 – Aztek Rex/Tyrannosaurus Azteka – Filmforum.se.