Glöm klonade dinosaurier


 

Science Just Killed Any Hope You Ever Had of Jurassic Park Being Real

Jahopp, såvida inte vissa paleontologers teorier om att få en höna att gå baklänges i evolutionen så kan vi tydligen glömma allt som har med klonade dinosaurier att göra.
Forskare på Nya Zeeland har nämligen kommit fram till hur länge DNA faktiskt överlever. Halveringstiden ligger på 521 år, vilket är en ganska bra bit från de minst 65 miljoner år som krävs. Det hjälper tydligen inte heller att frysa ner djur för att spara DNA, då det räcker maximalt 1,5 miljoner år innan det är helt oläsbart oavsett vilka tekniker vi hittar på för att läsa sekvenserna.
Under absolut ideala förhållanden går det att få ut någon som helst slags information ur en DNA-sträng efter maximalt 6,8 miljoner år. Det är ungefär en tiondel av vad som skulle behövas och hur mycket fossilerad hud som än grävs fram, eller hur mycker pigment och proteinrester som kan spåras skulle det fortfarande inte räcka till tyvärr.

Någon som har någon uppdatering på hur det går med den där tidsmaskinen?

Science Just Killed Any Hope You Ever Had of Jurassic Park Being Real
.