Fler dinosaurier på auktion


Det är inte bara Diplodocus som går upp på auktion numera. Amerikanska Bonhams har inte bara ett, utan tre objekt på temat just nu.

fossil
Mest spektakulärt är antagligen fossilet av två dinosaurier som trillade av pinn mitt under ett slagsmål. Det rör sig om en köttätare ur Tyrannosaur-släktet och en Ceratops, en Nanotyrannus och en icke definierad Chasmosaur för att vara lite mer exakt. Fossilet väntas trilla iväg för någonstans mellan 46- till 59 miljoner kronor.

rex
Lite mer spektakulärt att använda som julpynt i trädgården är istället det monterade Tyrannosurus-skelettet. Det rör sig om två fynd som kombinerats ihop till ett mer eller mindre komplett exemplar och som verkar kunna göra dig mellan 12 och 15 miljoner kronor fattigare.

trike
Är fossil i sten och köttätare inte din grej kan du alltid inreda vardagsrummet med ett Triceratops-skelett istället. Det exemplaret är även billigast i trion på någonstans mellan 4,6 och 5,9 miljoner svenska pengar.

Riktigt vad fraktkostnaden beräknas bli, eller om det går att smita undan tullen på de här exemplaren framgår dock inte.